Taller de vídeo

Per començar visionem aquest trailer de la pel·lícula Drive (2011)



1.- Plans, angulacions i moviments de càmera


Quines imatges inclourem en les preses (cada gravació) a l'hora d'enregistrar amb la càmera?.
Quin serà el grau d'apropament (enquadrament) de la càmera a la realitat?.
A quin nivell col·locarem la càmera?.


Els plans: http://www.xtec.es/~egarci20/projecte/plans.htm




2.- Els tipus de plans



3.- La il·luminació






4.- Creant el guió literari

Quin és l'objectiu del vídeo que volem enregistrar?. Sobre quin tema tractarà?. Quines imatges i diàlegs hi sortiran?. Com ordenarem les preses que anem enregistrant?. Quins plans i moviments de la càmera utilitzarem?.
Per respondre aquests preguntes ens cal un guió que ordeni i estructuri el vídeo a realitzar.

El guió literari és l'explicació argumental del vídeo que volem realitzar amb tota mena de detalls però sense desglossament de plans. Consisteix en la narració ordenada de les accions, sons i diàlegs que tindrà la producció final.


Un guió literari pot tenir tres parts:
  • La idea central amb el màxim de claredat, amb poques paraules, normalment s'expressa amb una frase. Parteix d'un tema determinat.
  • L'estructura o story line que, partint de la idea inicial, presenta en poques línies l'estructura del projecte audiovisual (vídeo), com a primer esquema de treball.
  • La sinopsi argumental, on es concreta el tractament i la descripció de les diferents escenes en termes visuals, de manera clara i ordenada. És el punt de partida per elaborar el guió tècnic.

5.- El guió tècnic


El guió tècnic té com a punt de partida el guió literari. És on s'inclou tot el que està relacionat amb les instruccions del rodatge i on es detalla la imatge que es veurà, el so que se sentirà, els tipus de plans, la durada, els moviments de la càmera, els angles, els efectes, etc.
El guió tècnic us serà de molta utilitat a l'hora d'enregistrar perquè, al marge que en seguiu l'ordre o no, disposareu d'un document que podeu consultar en tot moment per comprovar que no us hàgiu deixat cap presa o escena per filmar.


Taula per elaborar el guió tècnic.


6.- Per treballar amb el so


El so és un elements molt important a l'hora de crear un vídeo. Normalment el so utilitzat és la veu en format de diàleg o en off i la música.
El programa que utilitzarem per gestionar el so és l'Audacity.




Descarregar el programa Audacity 
Descarregueu la versió Audacity 1.2.6. Deseu l'arxiu al vostre ordinador i executeu-lo (doble clic)

Descarregar el codificador LAME per crear arxius mp3
Deseu el fitxer al vostre ordinador i el copieu a la carpeta C:\Archivos de programa\Audacity (carpeta on tingueu l'Audacity instal·lat).

Adreces on descarregar efectes sonors:
http://www.pacdv.com/sounds/
http://flashkit.com/soundfx/

7.- Editem un vídeo amb iMovie


iMovie és el programari d'edició de vídeo creat per Appel. Ens permet crear un vídeo a partir de les gravacions que hem fet amb la càmera, de fotos i so (música i veu).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada